Normaali kalorivaje laihduttaessa on - 500 kaloria. Kuuden viikon aikana yhteensä kalorivajetta tulisi - 3000 kaloria. Yksi rasvakilo on 7000 kaloria, aikaa tähän kuluu yleensä pariviikkoa. Eriyisen tärkeää on muistaa painoa pudottaessa, että nesteaineenvaihdunta alkaa myös pelaamaan joten vaa`alla käydessä saattanee näkyä suurempi luku. Pienen herkkupäivän voit pitää kerran viikossa hyvällä omalla tunnolla tai harvemmin. 

Eräässä tutkimuksessa kaksi ryhmää pudottivat painoa täsmälleen samoilla kalorivajeilla. Toinen ryhmä teki tämän 16 viikkoa ilman taukoja ja toinen 16 viikkoa pitäen kahden viikon välein taukoa parisen viikkoa syömällä omien kulutustensa verran eli heidän painoi pysyi tällöin paikallaan. Taukoa pitänyt ryhmä laihtui enemmän, lähes 50 % rasvaa kului kuin toiselta ryhmältä. 

t%C3%A4%C3%A4.jpg

 

Ajattelin taas vaihteeksi (ja kyllä olen joku mielialaansa vaihteleva hullu :`D) etten laskisi kaloreita. Jotenkin siitä syntyi stressiä, suunnitella seuraavan päivän ruoat. Eih en halua syömisestä ylimääräistä stressiä. En voi antaa ruoan hallita itseäni vaan toisin päin. Haluan saada syömisen jälkeen täyteläisyyden tunteen sekä nauttia ruoasta. Haluan tehdä hyvää ruokaa, mutta pääosin terveellistä.

Perjantain ja lauantain välisen yön olin kaverilla yökylässä, joten syömisistä turha edes puhua. Mutta onhan se vain niin, että nautinto ruoasta on ihmiselle tärkeä. Ne on niitä elämän pieniä iloja. Käytiin Rossossa syömässä hieman hienommin sekä pidettiin saunailta ja kasvonaamiot. Yökyläilyn kuuluisten syvällisten kello kahden keskusteluja. Sain jäätävän turvotuksen muuten tyttöjen illan herkuista, joka oli kyllä överiä mutta eipä heti tarvitse sitten syödä sillä lailla. :D Turvotus varmasti lähtee parissa päivässä pois vatsan seuduilta. 

Koska olen taitava ihminen onnistuin jotenkin ihmeen kaupalla nyrjäyttämään nilkkani. Vasen nilkkani ulkosyrjältä on aivan turvonnut. Jalan päälle painoa en oikein kauheasti kärsi laittaa, pienikin nilkan liike kirpaisee. Joten joudun aloittamaan nilkan nivelsiteiden kuntoutuksen hiljalleen, että sen saisi kuntoon ja vahvistaisi sitä ton nyrjäytyksen jälkeen. Ensimmäiset 2-3 päivää lepiä ja sitten hitaasti alan kuntouttamaan nilkkaa. Ilomielin kyllä teen sen, että kuntoon saisi jalkansa. Joten liikunta nyt jää tauolle ikävä kyllä joksikin aikaan. Tuntuu tyhjältä ilman liikuntaa, mutta parempi ottaa nää ekat päivät rauhassa.

leip%C3%A4.jpg

Olen taasen aloittanut käyttämään avokadoja ruoan laitossa. Ensinnäkin ne ovat super terveellisiä sisältäen vaikka mitä vitamiineja sekä hivenaineita. Käytän puolikkaan avokadon päivässä mikäli käytän niitä. Avokado hyvien rasvojen sekä kuidun takia täyttävät hyvin vatsaa, joten ei tule nälkä pariin tuntiin kun lisäilee sitä ruokiin. <3

Jos kiinnostaa avokadon terveyshyödyt kurkkaa näihin linkkeihin! <3

13 syytä syödä enemmän avokadoa

SINUN PITÄISI SYÖDÄ ENEMMÄN AVOKADOA – TÄSSÄ 8 TIETEELLISTÄ SYYTÄ

Avokado ravintotekijät (Fineli)

Tämän päivän syömisiä:

  • Makaroni (1 dl) - punaiset linssit - vihreä pesto ( 1 rkl) -  herne-maissi-paprika - puolikas tomaatti- puolikas avokado
  • Banaani
  • 2 perunaa, porkkana raastettuna, sipuli suikaloitu paistettuna pannulla kasviöljyssä + mausteina suola ja mustapippuri
  • 2 rukiista riisipiirakkaa + juustoa päällä + margariinia

Öäh laskin  kuitenkin illalla päivän kalorit ja pysyivät alle 1400 kcal!